Connie Nielsen nomineret til International Emmy Awards for sin præstation i Viaplay-serien Drømmeren – Karen Blixen bliver til

27 september 2023

Connie Nielsen er nomineret til International Emmy Awards som bedste kvindelige skuespiller for sit portræt af Karen Blixen i Viaplay-serien Drømmeren – Karen Blixen bliver til. Serien kan ses på Viaplay HER.

Når International Emmy Awards løber af stablen den 20. november i New York City er det med en dansk nominering. Connie Nielsen er nomineret som bedste kvindelige skuespiller for sit portræt af den danske forfatter Karen Blixen i Viaplay-serien Drømmeren – Karen Blixen bliver til. International Emmy Awards er prisuddelingen, hvor internationale tv-produktioner hyldes, og det er intet mindre end nummer 51 i rækken, når vinderne skal findes og hyldes til november. 

Drømmeren - Karen Blixen bliver til høstede enorm anerkendelse, da den som første danske serie nogensinde blev udtaget til Cannes International Series Festival i april 2022, og Connie Nielsen fik i begyndelsen af september overrakt Rungstedlundprisen af Hendes Majestæt Dronning Margrethe for sit portræt af Karen Blixen. Og nu er Connie Nielsen nomineret til en Emmy for selvsamme Viaplay-serie. 

Drømmeren – Karen Blixen bliver til er inspireret af Karens Blixens liv og breve og udspiller sig i 1930'erne, hvor Karen vender hjem til Danmark efter mange år i Østafrika – ruineret, syg og fraskilt. Hendes elskede er død og alle hendes drømme ligger i grus, da hun modvilligt flytter ind hos sin mor på barndomshjemmet Rungstedlund. Drømmeren – Karen Blixen bliver til er den rørende fortælling om Karens kamp for at rejse sig og forfølge sin altoverskyggende drøm om at slå igennem som den mageløse kunstner, hun inderst inde ved, hun er. Sideløbende følger vi hendes kamp for økonomisk frihed, hendes opgør med den højborgerlige familie og hendes anstrengelser for at overkomme sygdom, fortvivlelse og tab. Serien arbejder med erindringsglimt fra Karens liv i Østafrika, samt fragmenter af hendes berømte fortælling 'Drømmerne'.

Drømmeren – Karen Blixen til er skabt af den erfarne hovedforfatter Dunja Gry ('Norskov', 'Sommer') og instrueret af stortalentet Jeanette Nordahl ('Kød og Blod') efter idé af Connie Nielsen og Karoline Leth og manuskript af Dunja Gry og Per Daumiller ('Forbrydelsen', 'Arvingerne'). Bag kameraet findes desuden en stribe af danske film stærkeste, kreative kræfter. 

Serien, der er optaget i Danmark, Belgien og Sydafrika er en Viaplay Original produceret af Zentropa. Episode ved Karoline Leth, Marie Cecilie Gade og Charlotte Hjordt i samarbejde med Belga Productions og Stage 5 Films og med støtte fra Public Service Puljen, Nordisk Film & TV Fonden, Den Europæiske Union, Wallimage (La Wallonie) og Det belgiske Federal Government Tax Shelter via Belga Films Fund. 'Drømmerne' af Karen Blixen er udgivet af Gyldendal og administreres af Rungstedlundfonden.

Drømmeren - Karen Blixen bliver til kan ses på Viaplay HER