Dronning Margrethe medvirker i ny Viaplay-dokumentar

11 august 2023

Når Viaplay den 29. august blænder op for dokumentaren The King's Inner Circle er Dronning Margrethe med. Dokumentaren handler om Carl XVI Gustaf, som har været Sveriges konge i 50 år – for hvem er han egentligt? Når kongen lægger kronen, er han som enhver anden person, og hans inderkreds er de eneste, han kan stole på. Og det er præcis dém, vi hører fortælle om kærligheden, skandalerne, sorgerne og glæderne. The King's Inner Circle består af tre afsnit og har premiere på Viaplay den 29. august. 

The King's Inner Circle er en dokumentarserie, der gennem interviews med de mennesker, der har stået kong Carl XVI Gustaf nærmest, giver et unikt portræt af Sveriges statsoverhoved. Udover dronning Margrethe møder vi prinsesse Christina, dronning Silvia, jagtkammeraten Leif GW Persson og mange flere.

”I denne serie fortæller vi historien om Sveriges mest kendte person med hjælp fra de mennesker, der kender ham bedst; hans kone, hans storesøster og hans barndomsvenner. Seerne får set sider af kongen, som de aldrig har set før, og serien rummer unikt materiale. Mange af dem, som medvirker, har aldrig før ladet sit interviewe, og det har været et stort privilegium at arbejde med denne serie”, siger forfatter og executive producer Roger Lundgren

Dokumentaren består af tre episoder, som hver især er baseret på ét fortælleperspektiv: Min bror Kongen, Min ven Kongen og Min mand Kongen. 

I afsnittet Min bror Kongen fortæller hans søster Christina hovedsageligt om, hvordan det var at vokse op med en bror, der var bestemt til at arve tronen – og hvordan han tog den udfordring. I Min ven Kongen fortæller flere af hans nærmeste venner om deres billede af hans opvækst, hvordan han var i sin ungdom og om deres forhold i hans tid som regent. I Min mand Kongen møder vi hovedsageligt dronning Silvia, der fortæller om sin mand; om, hvordan de mødtes; om familien og om, hvordan det har været at regere sammen med ham. 

The King's Inner Circle kommer i tre afsnit og er produceret af RoyL Media AB. Executive producers er Roger Lundgren og Kajsa Glansén. Producent er Anna-Karin Rückert. Jonas Wågberg og Anna-Karin Rückert er redaktører, og executive producer hos Viaplay er Helena Adler. Dokumentarserien har premiere den 29. august på Viaplay. 

Kontakter

Louise Andersen

PR Project Manager, Viaplay Danmark