Kom helt tæt på Nicklas Bendtner i ny Viaplay-dokumentarserie

30 januar 2024 - Sidst opdateret 5 februar 2024

Nicklas Bendtner er en af Danmarks største og mest omtalte, men også mest udskældte fodboldspillere i nyere tid. I ny Viaplay-dokumentarserie instrueret af Andreas Koefoed gives et unikt og ærligt indblik i Nicklas Bendtners liv – både uden-og indenfor fodboldbanen.

Mange kender navnet Nicklas Bendtner, men ikke alle kender hele historien om den velkendte og kontroversielle fodboldspiller. I den nye dokumentarserie i tre afsnit - lavet i tæt samarbejde mellem instruktøren og forfatter Rune Skyum-Nielsen - fortælles historien om den talentfulde amagerdreng, der stryger mod stjernerne og har verden for sine fødder, men farer vild i fodboldverdenens glamourøse overhalingsbane og føler sig svigtet af sine nærmeste.

I kraft af en hidtil uset adgang til hovedpersonen selv samt familiemedlemmer, trænere og medspillere kommer vi helt tæt på de definerende episoder i hans liv. Historien krydsklipper mellem et nutidsspor, hvor vi følger Nicklas Bendtners svære afsked med fodboldkarrieren (2019-2022) og et fortidsspor med flashbacks til afgørende scener fra hans liv (1988-2018). Nutid og fortid væves sammen på en måde, så de to lag beriger hinanden og giver en dybere forståelse af mennesket Nicklas Bendtner. 

- Jeg er rigtig stolt af serien, og det har været en hård men givende proces. Jeg blev meget berørt, da jeg så resultatet, fortæller Nicklas Bendtner.

Medvirkende i dokumentarserien er også Morten Olsen, Ståle Solbakken, Daniel Agger, tidligere Arsenal-manager Arsène Wenger samt Nicklas’ mor Joan Bendtner.

Når drømmen brister

Den prisvindende instruktør Andreas Koefoed har instrueret serien. Han har senest stået bag ’The Lost Leonardo’ og ’Music For Black Pigeons’. Begge film har opnået stor international anerkendelse og er herhjemme blevet nomineret til både Robert-og Bodil-priser i 2023 og 2024. 

- Jeg har været fascineret af Nicklas Bendtner, siden han kom frem som 16-årig, og jeg selv var i midt 20’erne. Han ramte noget i mig, og jeg elskede at følge ham. Hans direkte og flabede facon, hans kæmpe talent og hans åbenlyse brister. Jeg har tit tænkt, at han rummer alle de sider, som mange unge mænd har, bare i en ekstra høj potens, lyder det fra Andreas Koefoed, der fortsætter.

- Jeg ser filmen som en specifik fortælling om et ungt menneske med et kæmpe talent i en hård og kynisk fodboldverden, hvor man kan blive svigtet af selv sine nærmeste. Samtidig er det en universel fortælling om at miste sin identitet og bevæge sig ud i et tomrum, uden at vide om man nogensinde lander igen.

En vigtig historie fortælles

Dokumentarserien er skabt i tæt samarbejde med journalist og forfatter Rune Skyum-Nielsen, der i 2019 skrev biografien ’Nicklas Bendtner – Begge Sider’. Bogen vandt indtil flere priser og blev en bestseller med mere end 60.000 solgte eksemplarer i Danmark samt udgivet til store anmelderroser i England, hvor ’Both Sides’ blev nomineret til årets internationale sportsbiografi og blev kaldt en af de bedste fodboldbøger i årevis. Senest er den udkommet i Sverige.

- Da min bog skulle i trykken, vidste jeg, at der stadig var en vigtig historie at fortælle om Nicklas. Det var Andreas heldigvis enig i, og jeg tænker, at serien demonstrerer, at Nicklas’ historie og skæbne er større end ham selv. At den blandt andet fortæller noget om en sportsindustri, der holder øjnene på pengene frem for bolden, forklarer Rune Skyum-Nielsen. 

United ITV Studios Danmark med Executive Producer Louise Ellerbæk i spidsen står bag produktionen:

- Jeg er så stolt over, at det er os, der har fået muligheden for at fortælle den fantastiske historie om et af Danmarks største og mest farverige fodboldtalenter. Nicklas er gået all in med en imponerende hudløs ærlighed og lyst til at fortælle, som er så fint fanget af Andreas Koefoed og Rune Skyum-Nielsen, fortæller Louise Ellerbæk.

Viaplays dokumentarserie om Nicklas Bendtner får premiere på både TV3 og Viaplay 12. februar og kommer i tre afsnit.

Dokumentaren om Nicklas Bendtner er endnu et eksempel på et format, hvor Viaplay går helt tæt på og er med i skelsættende øjeblikke. Andre eksempler er Viaplay-dokumentarerne om Nadia Nadim, Helle Thorning-Schmidt og den snart kommende med Don Ø.

Kontakter

Emilie Holm Egebro

PR Project Manager, Viaplay Danmark