Se Africa Cup of Nations live på Viaplay

10 januar 2024

Loading the player...

Der er lagt op til et festfyrværkeri af dimensioner, når de stærkeste afrikanske nationer fra d. 13. januar tørner sammen i Elfenbenskysten til Africa Cup of Nations (AFCON). Turneringen, der kan bryste sig af et væld af internationale stjernespillere såsom bl.a. Mohamed Salah (Egypten), Victor Osimhen (Nigeria), Mohammed Kudus (Ghana), André Onana (Cameroun), samt FC København-profilen Elias Achouri (Tunesien), dækkes massivt på Viaplay og TV3 Sports kanaler.

- I kommer til at opleve en stjernespækket slutrunde, hvor heltedyrkelsen og stoltheden er kolossal. Og så er det aldrig uden drama. Forvent det uventede. Det bliver fedt! Så klar er talen fra Francis Dickoh – ekspert på Viaplay og tidligere ghanesisk landsholdsspiller.

Med blot én times tidsforskel mellem Danmark og Elfenbenskysten er TV-tiderne ideelle for det danske publikum, og Viaplay dækker slutrunden tæt. Således sendes samtlige kampe live og kommenteres på dansk, med et stærkt og erfarent hold bestående af bl.a. Daniel Ortved, der fungerer som Viaplays hovedkommentator, mens Francis Dickoh og Kenneth Emil Petersen begge er med som eksperter på turneringen.

Francis Dickoh, der selv var udtaget til turneringen i 2006 for Ghana, udtaler:

- Jeg glæder mig helt enormt til at dække Africa Cup of Nations. Det var en stor ære selv at være med til mesterskaberne i 2006 som spiller, og det står den dag i dag som et af min karrieres absolutte højdepunkter. Så det betyder meget for mig at vende tilbage til turneringen som ekspert. 

En uforudsigelig turnering

Africa Cup of Nations byder på næsten en måneds international fodbold i særklasse fra Afrikas 24 bedste hold. De regerende titelholdere, Senegal, skal forsøge at forsvare titlen fra 2022, mens turneringens mest vindende nation gennem tiden, Egypten, med garanti vil gøre alt for at tilføje endnu et trofæ til deres i forvejen imponerende 7 AFCON mesterskaber. Turneringen begynder på lørdag med åbningskampen mellem værtsnationen Elfenbenskysten og det vest-afrikanske land Guinea-Bissau.

Også Viaplays fodboldekspert Kenneth Emil Petersen ser med spænding frem mod slutrunden:

- Det er en fantastisk uforudsigelig turnering med både dagens og morgendagens store stjerner. Jeg havde selv fornøjelsen af at dække den seneste udgave af slutrunden, hvor Mohamed Salahs Egypten tabte en medrivende finale til Senegal ført an af Sadio Mané. Udover dramatikken på banen er det altid en fornøjelse at følge fansenes fest på tribunerne, som er helt anderledes, end det vi ser i Europa. Det bliver en fest både på banen og tribunen, som vil kunne mærkes helt ud i stuerne.

Stolthed, drama og topunderholdning

Også hos Viaplays sportslige ledelse ser man frem til dække endnu en slutrunde, hvilket altid garanterer stor dramatik og masser af kendte navne fra verdens bedste ligaer.

Benjamin Munk, VP Sports Denmark:

- Det er altid noget særligt, når et kontinent mødes i et land for at afgøre et fodboldmesterskab mellem sig. Der er så meget stolthed og så mange følelser på spil, når landsholdsdragterne trækkes over hovedet. Og derfor er det også en stor fornøjelse for os at kunne sende kampen om det afrikanske mesterskab på Viaplay og TV3 Sports kanaler. Det er en turnering, vi tidligere med stor fornøjelse har sendt fra, og derfor ved vi også, at der er garanti for masser af drama og topunderholdning, når nogle af spillets største stjerner forlader deres hverdag i blandt andet Premier League og Bundesligaen for sammen med deres landsmænd at kæmpe om Africa Cup of Nations. Sidste års mesterskaber, der blev afviklet i Cameroun, bød på masser af drama, inden Senegal anført af Sadio Mané vandt turneringen efter en finale, der måtte ud i straffesparkskonkurrence. Vi håber og tror på endnu en forrygende udgave af Africa Cup of Nations, når de 24 bedste afrikanske lande mødes i Elfenbenskysten fra midten af januar. 

Africa Cup of Nations (AFCON) 2023 begynder lørdag d. 13. Januar og finalen spilles søndag d. 11. februar. Viaplay viser samtlige kampe live og alle kampe kommenteres på dansk. TV3 Sports kanaler viser ligeledes en stor del af kampene live, men enkelte opgør kan blive vist forskudt, såfremt der er sammenfald med eksempelvis Premier League.

Kontakter

Mads Jørgensen

PR Project Manager, Viaplay Danmark