Se VM i ishockey på Viaplay

8 maj 2024

Fredag aften går det løs i Tjekkiet, hvor der spilles VM i ishockey. Danmark er endnu engang med blandt de 16 deltagere, hvor drømmen er en plads i kvartfinalerne, og Viaplay er med hele vejen og viser samtlige kampe fra VM.

I VM-studiet tager Mikkel Borg imod seerne, og han får yderst kompetent opbakning på ekspertfronten i form af Mikkel Bødker, der står noteret for 709 kampe i verdens stærkeste ishockeyliga, NHL. Han har med det danske landshold deltaget ved otte VM-slutrunder og spillet i alt 72 A-landskampe.

Danmark er havnet i Gruppe A og åbner VM-slutrunden lørdag mod Østrig i O2 Arena i Prag. Herefter skal Danmark møde Canada, Norge, Tjekkiet, Storbritannien, Schweiz og Finland, og det bliver unægteligt svært for Danmark at slutte i top-4 i gruppen, der giver adgang til kvartfinalerne.

Den seneste danske kvartfinale fandt sted i 2016, men det er ikke umuligt at gentage, lyder det fra Mikkel Bødker.

-Jeg tror ikke, de danske chancer er hverken værre eller bedre, end de plejer at være. Vi skal gå ind med oprejst pande og spille vores chance, som vi skal som lille nation. Så skal vi slå de hold, vi kan slå og forhåbentlig spille gode kampe mod de større nationer, siger Mikkel Bødker.

Landstræner Mikael Gath har udtaget de 25 spillere, der skal repræsentere Danmark ved VM, og her er der blandt andre NHL-erfaring i form af Alexander True, Patrick Russell og Oliver Lauridsen, mens flere profiler fra ligaerne i Tyskland og Sverige også er med.

-Jeg glæder mig til at følge en Patrick Russell, som har sat scoringsrekord for en dansk spiller i Sverige i denne sæson med 21 mål. Han er enormt sjov at se. Han knokler på derude og er altid farlig foran mål. Og så synes jeg, en back som Markus Lauridsen er enormt spændende på det danske power play. De to synes jeg især er nogle, vi kan have høje forventninger til, og jeg håber de kan levere, siger Mikkel Bødker.

Med i VM-studiet er også den flerdobbelte danske mester og cheftræner i Rødovre Mighty Bulls, Olaf Eller, der kommenterer Danmarks kampe sammen med Viaplays Dennis Søndergaard.

Under VM-slutrunden kommer NHL-kommentator Nikolaj Aufeldt samt Emil Mozart, Jes Holm og Jonas Kvist også til at kommentere kampe.

Sådan sendes slutrunden

Alle kampe fra VM vises på Viaplay, mens alle Danmarks kampe og udvalgte opgør fra VM vises på TV3s kanaler.

Lørdag d. 11/5: Østrig-Danmark kl. 16.00 på TV3+

Søndag d. 12/5: Danmark-Canada kl. 16.00 på TV3 SPORT

Tirsdag d. 14/5: Danmark-Norge kl. 16.00 på TV3+

Onsdag d. 15/5: Tjekkiet-Danmark kl. 16.00 på TV3+

Fredag d 17/5: Storbritannien-Danmark kl. 16.00 på TV3+

Lørdag d. 18/5: Danmark-Schweiz kl. 12.00 på TV3+

Mandag d. 20/5: Finland-Danmark kl. 20.00 på TV3+

Kontakter

Mads Jørgensen

PR Project Manager, Viaplay Danmark