Viaplay dækker FIFA VM 2023 fra første til sidste fløjt

28 juni 2023

Den 20. juli åbnes Viaplays VM-studie med optakt til åbningskampen mellem New Zealand og Norge, og frem til den 20. august dækker Viaplay og TV3-kanalerne samtlige minutter af kvindernes slutrunde. Signe Vadgaard byder velkommen i VM-studiet, hvor hun flankeres af landskampsrekordholder Katrine S. Pedersen og Brøndby-profil Julie Tavlo. Til Danmarks kampe udvides studiet med Francis Dickoh.

Viaplay og TV3-kanalerne blænder op for samtlige 64 kampe fra VM-slutrunden med studier på alle Danmarks kampe, semifinalerne, finalen og mange flere. Kommentatorduoen Daniel Ortved og Per Frimann er onsite i Australien og New Zealand, hvor de tager seerne med ind i blandt andre Danmarks kampe. Reporter Mikkel Borg og tidligere landsholdsspiller og Brøndby-profil Theresa Eslund giver seerne seneste nyt samt analyser direkte fra landsholdslejren Down Under.

- Danmark er i en meget svær pulje. England er i særklasse, og med erfaringen fra at vinde EM er “The Three Lionesses" puljens storfavoritter. Kina har et stærkt og rutineret hold, og de har vundet de asiatiske mesterskaber, men på den anden side har vi haft lidt svært ved helt at vurdere, hvor stærke de egentlig er i forhold til de europæiske hold. Haiti kommer med flere professionelle spillere fra fransk fodbold, og i øvrigt en fransk trænerstab, der efter sigende er stærke på det taktiske og den offensive del af spillet. Derfor kan det samlet set blive en hård kamp om 2. pladsen, siger Per Frimann, fodboldekspert på Viaplay.
 
- Jeg tror på Danmark og den taktiske know how, der præger det her hold. Den første kamp mod Kina kan vise sig at blive afgørende, og det kræver selvfølgelig noget specielt af spillerne - rent mentalt - at skulle håndtere en kamp, der fra første fløjt i turneringen kan vise sig at være så vigtig. Men jeg tror 100% på, at Danmark har kvaliteterne til at gå videre, fortsætter Per Frimann.

Det danske kvindelandshold, der senest var til en VM-slutrunde for 16 år siden, åbner turneringen den 22. juli kl. 14.00 mod Kina, dernæst venter England den 28. juli kl. 10.30, inden gruppen afsluttes mod Haiti den 1. august kl. 13.00. Alle Danmarks kampe sendes på Viaplay og TV3.

VM åbnes på Viaplay den 20. juli kl. 08.00 med New Zealand mod Norge efterfulgt af Australien mod Irland. Hele åbningsdagen sendes på Viaplay og TV3+.

Som medkommentatorer på VM-kampene fra Australien og New Zealand vil Viaplay-seerne møde Anja Heiner-Møller, der er tidligere landsholdsspiller og u/19-landstræner for Danmark, Martin Møller Kristensen, der har årelang trænererfaring inden for kvindefodbold på topniveau samt Djurgården-spilleren Kamilla Karlsen.

FIFA VM 2023 (k): Viaplay og TV3-kanalerne fra den 20. juli – 20. august.

Kontakter

Camilla Henriksen

Sports PR Project Manager, Viaplay Danmark