Viaplay henter Thomas Gravesen

12 juni 2024

Thomas Gravesen bliver fra den kommende sæson fodboldekspert hos Viaplay og skal her arbejde med både Superligaen og international fodbold. Derudover tilknyttes Gravesen også den nye sportsnyhedskanal Viaplay Sport News, hvor han bliver fast landsholdskommentator. Thomas Gravesen starter hos Viaplay i juli, når den nye superligasæson begynder. 

Thomas Gravesen er kendt som en stor personlighed, der siger sin mening – med både skarphed og smil. Viaplay glæder sig derfor over at kunne tilknytte en stærk profil til det hold, som fremadrettet skal dække kanalens topklasse fodboldrettigheder. Gravesen tilknyttes ligeledes Viaplay Sport News, hvor han med sin store erfaring og markante holdninger vil fungere som ekspert på landsholdsfodbolden. 

”Jeg ser helt utrolig meget frem til at blive en del af Viaplays fodboldredaktion og arbejde med Danmarks bedste fodboldprodukt, når vi både skal dække den engelske Premier League, som jeg kender fra egen krop og ved er verdens stærkeste liga, når vi skal dække Champions League, der genopstår i et helt nyt og spændende format fra den nye sæson – og selvfølgelig også, når vi skal dække vores helt egen liga, Superligaen,” siger Thomas Gravesen og uddyber om netop Superligaen:  

”Den netop overståede sæson har jo endnu engang bevist, at vores hjemlige liga er fremragende underholdning. Der er både et flot niveau, masser af spænding, og så har Superligaen bare den nerve, at det er vores liga, hvor vi kender klubber, spillere og ledere lidt ekstra godt og kan møde dem med vores holdninger og synspunkter. Jeg elsker at være en del af det og ser frem til at levere mine synspunkter, konklusioner og analyser på Viaplay om Superligaen.” 

Thomas Gravsen har de seneste år været en højt profileret og fremtrædende ekspert på forskellige medier i Danmark, hvorfor ansættelsen naturligvis vækker begejstring hos Viaplays ledelse. Her udtaler sportschef Benjamin Munk Lund

“De fleste danskere kender Gravesens imponerende karriere, som kulminerede med opholdet i Real Madrid. Og alle kender også den fantastiske landsholdsspiller, som både med sit spil og sin enorme personlighed satte strøm til landsholdspassionen. På samme måde har vi lært ham at kende som ekspert. Skarp, vidende og kontant, men med plads til et smil. Jeg glæder mig vanvittigt til at sætte så proven quality på vores holdkort fra den nye sæson i ligaerne, og når vi i august lancerer Viaplay Sport News.” 

Erfaring fra øverste hylde 

Thomas Gravesen havde som aktiv spiller en imponerende karriere, der bragte ham omkring Europas bedste ligaer og desuden gav ham mulighed for at spille med og mod en lang række af verdens bedste fodboldspillere. Dette giver danskeren et unikt indblik i fodboldens verden på det absolut højeste niveau, når han vurderer og analyserer spillet på banen og de mekanismer, der gør sig gældende for aktørerne i fodboldens verden. 

Gravesen startede selv oprindeligt karrieren i Vejle Boldklub, hvor han trods sin unge alder nåede hele 79 kampe, inden større adresser i udlandet kaldte. Efterfølgende fulgte en flot karriere, der bragte ham forbi store klubber som HSV, Everton, Real Madrid og Celtic, inden han i 2008 lagde støvlerne på hylden. Derudover husker alle formentlig også meritterne på det danske fodboldlandshold, hvor han bl.a. var en instrumentel figur på Morten Olsens landshold omkring slutrunderne ved VM 2002 og EM 2004. 

Nu venter der altså et gensyn med både landsholdsfodbolden og de største ligaer, når Gravesen snart skal fungere som ekspert på Viaplay. Og som nævnt får han også en stor rolle på  Viaplay Sport News, hvilket glæder hovedpersonen selv. Thomas Gravsen siger om den nye kanal: 

”Jeg er helt vild med at komme ombord hos en broadcaster, som kommer til at lave et dagligt sportsnyhedstilbud til sine kunder, så vi kan få samlet alle de aktuelle udviklinger op, så snart de sker. Det bliver et sindssygt stærkt tilbud til danskerne, er jeg sikker på. Og jeg kommer til at være involveret fra dag et med kommentarer og holdninger til de største historier inden for fodbold, som forhåbentlig også kan vække masser af debat ude hos fodboldpublikummet. Derudover så ser jeg meget frem til også at blive Viaplay Sport News’ nye landsholdskommentator, hvor jeg er klar til at vende og diskutere alt, der drejer sig om vores fodboldlandshold og dets fremtid.” 

Viaplays fodboldrettigheder inkluderer blandt andet 3F Superliga, Premier League, Bundesliga,  Champions League og meget mere. Den nye kanal Viaplay Sport News får premiere til august. 

 

Kontakter

Mads Jørgensen

Communications Manager, Viaplay